HydroPEAK nyheter

Her finner du nyhetssaker fra cedren.no som er relevante for HydroPEAK. For nyhetssaker fra alle CEDREN-prosjektene, gå til nyheter.

Norsk vannkraft kan være nøkkel til et fornybart Europa

07.06.2017
Den norske vannkraften kan spille en nøkkelrolle i å gjøre Europa fornybart. Det viser forskning i CEDREN-prosjektet HydroPEAK. Sluttrapport fra HydroPEAK er nå publisert.
Les mer..

Går det an å produsere lønnsom vannkraft og samtidig ta hensyn til naturen?

16.02.2017
Ja, det er mulig. Med god miljødesign er det mulig å finne løsninger som er gode både for miljøet og for kraftproduksjon.
Les mer..

Designer «airbag» for vannkraftverk i Vietnam

18.02.2016
Luftputekammer er vannkraftverkenes versjon av en airbag. Doktorgradsstipendiat Kaspar Vereide bistår nå i utformingen av et luftputekammer til det store vannkraftprosjektet Upper Kon Tum i Vietnam.
Les mer..

En elvebunn på reise

03.08.2015
På utvekslingsopphold i Braunschweig fikk Stephan Spiller en god idé. Resultatet ble en omreisende elvebunn som har bidratt til større forståelse for de fysiske effektene av effektkjøring i elver.
Les mer..

Teklu Tesfaye Hailegeorgis disputerer

09.01.2015
Teklu Tesfaye Hailegeorgis disputerer 12.januar 2015. Oppgaven har tittelen  «Identification of spatially distributed Precipitation-Runoff response routines for hourly simulation in gauged and ungauged basins».
Les mer..

Fornybar energi på lag med naturen - nytt populærvitenskapelig hefte

09.01.2015
Fra Europas grønne batteri til vindkraft og fugler. I et nytt hefte har vi laget en populærvitenskapelig oppsummering av arbeidet som er gjort i de seks første CEDREN-prosjektene.
Les mer..

Mer ustabile vintre kan gi mer trøbbel med is i regulerte elver

15.12.2014
Når isen bryter i ei elv midtvinters, kan det by på en rekke problemer. Foruten å stoppe til vanninntakene til kraftstasjonene, kan isflakene sågar rive med seg bruer.
Les mer..

Netra Prasad Timalsina disputerer

09.12.2014
Netra Prasad Timalsina disputerer 9.desember 2014 med en oppgave om is i regulerte elver i dagens og framtidens klima. Avhandlingen har tittelen «Ice conditions in Norwegian rivers regulated for hydropower - An ...
Les mer..

Stephan Spiller disputerer

08.12.2014
Stephan Mark Spiller disputerer 8.desember 2014. Avhandlingen har tittelen «Physical Effects of Load Fluctuations in Rivers» .
Les mer..

Page 1 of 4First   Previous   [1]  2  3  4  Next   Last