HydroPEAK nyheter

Her finner du nyhetssaker fra cedren.no som er relevante for HydroPEAK. For nyhetssaker fra alle CEDREN-prosjektene, gå til nyheter.

Luft i vann skaper trøbbel for fisk og kraftselskap

08.10.2014
For mye luft i vannet i et kraftanlegg kan både drepe fisken og føre til eksplosjoner. Nå tester norsk forsker et nytt designverktøy for å unngå disse problemene.
Les mer..

Årets CEDREN-seminar:

06.05.2014
Ny kunnskap må tas i bruk Hva skal til for at ny kunnskap blir brukt i forvaltning og næring. Innledere på dette temaet var Sigrid Hjørnegård, direktør fornybar energi, klima og miljø i Energi Norge, og Jan Bråt...
Les mer..

CEDREN Nyhetsbrev nr 3, 2013

08.10.2013
Kraftbransjen må håndtere nye direktiver, elsertifikater og økende allmenn skepsis mot nye linje- og kraftprosjekter. Endrede rammebetingelser setter enda strengere krav til hvordan CEDREN skal bidra til å løse bransjens...
Les mer..

CEDREN-stipendiater i Grand Prix

27.11.2012
Espen Lie Dahl stakk av med publikumsprisen for sin presentasjon av arbeidet med havørn og vindkraft på Smøla, og Netra P. Timalsina høstet lovord for sitt engasjerte framlegg av isforskningen i regulerte vassdrag.
Les mer..

Norwegian balancing power still in demand

11.10.2012
Demand for Norwegian pumped-storage hydropower is rising. Within the next two to three decades Norway could be providing Europe with parts of the balancing power it sorely needs. The technology is available, but more s...
Les mer..

Nytt fra CEDREN

28.09.2012
CEDRENs forskere har det siste året utviklet flere verktøy for energiindustrien og forvaltningen. Les mer om verktøyene og andre saker i CEDRENs nyhetsbrev.
Les mer..

Køen må bort fort

09.05.2012
NVE må legge større ressurser i å få unna den lange konsesjonskøen for småkraft. Miljø og klima må tilhensyntas når fornybar energi skal bygges ut.
Les mer..

Nytt fra CEDREN nr1, 2012

12.03.2012
CEDRENs prosjekter er i ferd med å gi innovasjonsresultater, både i form av materielle gjenstander, modeller og metoder. Les om dette i nyhetsbrev nr1, 2012.
Les mer..

Kongelig vitenskapsmøte om energi

09.02.2012
Norsk energipolitikk har et dilemma: Verden trenger mer energi samtidig som utslippene av klimagasser skal ned. Professor Ånund Killingtveit la frem CEDRENs forskning på balansekraft i møte med Kongen, Olje- og energ...
Les mer..

Page 2 of 4First   Previous   1  [2]  3  4  Next   Last