OPTIPOL nyheter

Her finner du nyhetssaker fra cedren.no som er relevante for OPTIPOL. For nyheter fra alle CEDREN-prosjekter, gå til nyheter.
 

Filmpremiere!

20.08.2015
ConSite er et verktøy som skal sørge for bedre løsninger og færre konflikter når alt fra veier til vindkraftanlegg skal bygges. Lær mer i denne animasjonsfilmen!
Les mer..

Fornybar energi på lag med naturen - nytt populærvitenskapelig hefte

09.01.2015
Fra Europas grønne batteri til vindkraft og fugler. I et nytt hefte har vi laget en populærvitenskapelig oppsummering av arbeidet som er gjort i de seks første CEDREN-prosjektene.
Les mer..

Skogsfugl på kollisjonskurs med kraftledninger?

08.09.2014
Med teknikker som minner om kriminaletterforskning, gjør forskere det lettere å beregne hvor mye skogsfugl som kan tas ut ved bærekraftig jakt.
Les mer..

Kraftgater som elgbeite

22.08.2014
Elgen deler ikke reinens skepsis for kraftledninger, viser det seg.
Les mer..

På jakt etter den optimale traseen for kraftledninger

17.06.2014
En nyutviklet metode kan bidra til økt effektivitet og færre konflikter når nye kraftledninger skal bygges.
Les mer..

Årets CEDREN-seminar:

06.05.2014
Ny kunnskap må tas i bruk Hva skal til for at ny kunnskap blir brukt i forvaltning og næring. Innledere på dette temaet var Sigrid Hjørnegård, direktør fornybar energi, klima og miljø i Energi Norge, og Jan Bråt...
Les mer..

Designer-kraftledninger reduserer fugledød

06.02.2014
Fugledød og kraftledninger er et evig aktuelt tema. Gode konfliktreduserende løsninger og tiltak må rettes spesifikt mot art, område og årstid. Bærekraftige løsninger skapes når biologer og teknologer samarbeider.  
Les mer..

Norwegian balancing power still in demand

11.10.2012
Demand for Norwegian pumped-storage hydropower is rising. Within the next two to three decades Norway could be providing Europe with parts of the balancing power it sorely needs. The technology is available, but more s...
Les mer..

Nytt fra CEDREN

28.09.2012
CEDRENs forskere har det siste året utviklet flere verktøy for energiindustrien og forvaltningen. Les mer om verktøyene og andre saker i CEDRENs nyhetsbrev.
Les mer..

Page 1 of 3First   Previous   [1]  2  3  Next   Last