nb-NOen-GB

CEDREN

CEDREN

CEDREN Nyheter

Vannkraften fortsatt storebror i fornybar kraftproduksjon

20.11.2015
Vannkraft er i fokus i ny utgave av magasin om klimaendringer og energiomstilling. Se CEDREN-forsker Ånund Killingtveits presentasjon fra lanseringsseminaret og les mer om vannkraftens viktige rolle i dag og framover. ...
Les mer..

FutureHydro – workshop og besøk i Kina

16.11.2015
Reisebrev fra Kina: CEDREN holdt nylig to workshoper i Kina om vannkraftplanlegging. Disse er de siste i en rekke FutureHydro-arrangementer med kunnskapsutveksling mellom Norge og Kina som mål.
Les mer..

Ulike vannutfordringer, samme verktøy

16.10.2015
Mens tørken rammer California på fjerde året, raste flommen i Norge. Men da lederen av USA-avdelingen til Stockholm Environment Institute (SEI) besøkte CEDREN, var samarbeidsklimaet godt til tross for vidt forskjellige ...
Les mer..

CEDREN-forsker valgt inn i Akademiet for yngre forskere

30.09.2015
Av 160 søkere til det nyopprettede Akademiet for yngre forskere ble bare 20 tatt opp. CEDREN-forsker Ingeborg Palm Helland er en av dem.
Les mer..

Full fart i CEDRENs balansekraftprosjekt

18.09.2015
På HydroBalance sitt brukerseminar denne uka tok vi en prat med franske, tyske og nederlandske deltakere om hvordan de ser på bruk av norsk vannkraft som balansekraft i Europa.
Les mer..

Kronikk i Aftenposten - Demninger er helt nødvendige

15.09.2015
- I dokumentarfilmen «Damnation» fremstilles vannkraftproduksjon som miljøfiendtlig. Men vannmagasiner sikrer mennesker tilgang til drikkevann, øker produksjonen av mat og beskytter mot flom", skriver CEDREN-forskerne ...
Les mer..

Foredraget "Norge som Europas billigste batteri" tilgjengelig på nett

09.09.2015
Se professor Ånund Killingtveit forklare hvorfor og hvordan norsk vannkraft kan få en nøkkelrolle i samspill med vindkraft og vannkraft fra Europa i dette foredraget han holdt for eierne i Agder Energi.
Les mer..

En ny generasjon miljødesignere

27.08.2015
Det lover godt for framtidig miljødesign av fornybar energi at så mange engasjerte og dyktige studenter har valgt å gjøre masterarbeidet sitt knyttet til CEDREN.
Les mer..