HydroBalance nyheter

Her finner du nyhetssaker fra cedren.no som er relevante for HydroBalance. For nyhetssaker fra alle CEDREN-prosjekter, gå til nyheter.

Kabler gir vinn-vinn

22.08.2017
Er strømkabler til utlandet en god eller dårlig idé?  Atle Harby, seniorforsker ved SINTEF Energ i og Magnus Korpås, professor ved NTNU elkraftteknikk svarer i dette innlegget i Dagens næringsliv  Helge Aasen, admini...
Les mer..

Ny ProdRisk-programvare tilgjengelig for brukerpartnerne i CEDREN som også har ProdRisk

02.03.2017
Flermarkedstilpasning i ProdRisk er en ny metode for å analysere inntekt og drift fra vannkraft, når det finnes flere typer kraftmarkeder. Forskerne har nå utviklet en prototyp som er tilgjengelig for brukerpartnerne i ...
Les mer..

Går det an å produsere lønnsom vannkraft og samtidig ta hensyn til naturen?

16.02.2017
Ja, det er mulig. Med god miljødesign er det mulig å finne løsninger som er gode både for miljøet og for kraftproduksjon.
Les mer..

Policy brief fra CEDREN om potensialet for norsk fleksibel vannkraft når det europeiske strømmarkedet endrer seg

24.11.2016
Forskerne i CEDREN-prosjektet HydroBalance har analysert potensialet til norsk fleksibel vannkraft i et europeisk elsktrisitetsmarked i endring. Funnene er oppsummert i HydroBalance Policy Brief 3, 2016.
Les mer..

Policy brief fra CEDREN om fleksibel energiproduksjon og lagring

09.11.2016
Forskerne i CEDREN-prosjektet HydroBalance har analysert ikke-tekniske drivere og barrierer for å bruke norsk vannkraft til å balansere tilbud og etterspørsel av fornybar energi i Europa, og kostnader ved fleksibel ener...
Les mer..

Hva kan Europa tjene på å bruke Norge som grønt batteri?

10.02.2016
Det er lønnsomt for Europa å bruke norsk vannkraft for å balansere vind- og solkraft i Europa, viser tysk studie i samarbeid med CEDREN. Resultatene skal nå brukes for å se på lønnsomheten for norske kraftprodusenter. ...
Les mer..

Norge mangler politisk strategi for grønt batteri

11.12.2015
En fersk rapport viser at det er flere krevende ikke-tekniske barrierer for å bruke norsk vannkraft som grønt batteri for Europa.  
Les mer..

CEDREN-forsker valgt inn i Akademiet for yngre forskere

30.09.2015
Av 160 søkere til det nyopprettede Akademiet for yngre forskere ble bare 20 tatt opp. CEDREN-forsker Ingeborg Palm Helland er en av dem.
Les mer..

Full fart i CEDRENs balansekraftprosjekt

18.09.2015
På HydroBalance sitt brukerseminar denne uka tok vi en prat med franske, tyske og nederlandske deltakere om hvordan de ser på bruk av norsk vannkraft som balansekraft i Europa.
Les mer..

Foredraget "Norge som Europas billigste batteri" tilgjengelig på nett

09.09.2015
Se professor Ånund Killingtveit forklare hvorfor og hvordan norsk vannkraft kan få en nøkkelrolle i samspill med vindkraft og vannkraft fra Europa i dette foredraget han holdt for eierne i Agder Energi.
Les mer..

Side 1 av 2Første   Forrige   [1]  2  Neste   Siste