CEDREN nyheter

CEDREN på Arctic Frontiers

Published on: 26. januar 2012

 

 

- Vann- og vindkraftutvikling er mulig også i nordområdene, poengterte professor og CEDREN-leder Ånund Killingtveit som en av hovedtalerne på konferansen Artic Frontiers i Tromsø.


CEDREN på Arctic Frontiers
Vind- og vannkraft utfyller hverandre og er en interessant kombinasjon for nordområdene. Foto Kjetil Bevanger

 

I sitt foredrag på konferansen (pdf) la Killingtveit fram noen av resultatene fra sitt arbeid som en av forfatterne til en spesialrapport fra FNs klimapanel, om potensial og kostnader ved ulike former fornybar energi.

- Å bremse klimaendringene er bare mulig ved å redusere utslipp av drivhusgasser. For å få til dette er nødvendig å skifte fra fossil energi til fornybar energi, sa Killingtveit. For nordområdene vil mulighetene mest trolig ligge i å utvikle vann- og vindkraft. Kombinasjonen av vann- og vindkraft er spesielt interessant da de utfyller hverandre godt.

NRK-journalist Gunn-Mari Eliseussen intervjuet Killingtveit på konferansen:

Intro: ”Mens oljeoptimismen preger Nord-Norge, snakker også noen varmt for å utvikle fornybar energi i landsdelen. På konferansen Arctic Frontiers er politikere, forskere og organisasjoner samlet for å diskutere framtida her nord og i Arktis. Professor for vann og miljøteknikk ved NTNU, Ånund Killingtveit mener fremtida kan ligge i vann og vindkraft”

Hør intervjuet (mp3)

I tillegg til Killingtveits foredrag som keynote speaker i konferansens policy section gav CEDREN to foredrag under science section. Se alle tre presentasjonene her:

Print

Nyhetsarkiv

Archive