CEDREN nyheter

CEDREN på NRK nett-TV

Published on: 25. oktober 2011

Schrødingers Katt fulgte forskere i EnviPEAK på feltarbeid i Surna i august hvor det ble testet ut ny metodikk for innmåling og analyse av bunnforholdene i elver.

CEDREN på NRK nett-TV

Tor Haakon Bakken, prosjektleder i EnviPEAK belyser i innslaget mulighetene for at norsk vannkraft kan bli viktig som batteri for et framtidig fornybart Europa basert på sol- og vindenergi.

EnviPEAK bidrar med viktig kunnskap for batterimulighetene ved å avdekke miljøkonsekvenser og løsninger for hurtige og hyppige vannstandsendringer i vassdragene nedenfor kraftverkene.

Feltarbeidet som Schrødingers katt fulgte var knyttet til delstudiet hvor det jobbes med å se på reguleringers innvirkning substratet og prosesser som virker under varierende vannføringsforhold. Ved siden av forskere fra SINTEF Energi og NTNU medvirker samarbeidspartnere ved Universitetet i Turku og det lille firmaet AeroVision som har spesialkompetanse og flygetillatelse for ubemannede helikoptre.

Se innslaget på NRK nett-TV

 

Se også CEDREN-leder Atle Harby og den tyske professoren Olav Hohmeyer forklare hvordan Norge kan være et grønt batteri for Europa - fra arrangementet Technoport talks 10. oktober 2011 (youtube video):

Print

Nyhetsarkiv

Archive