CEDREN nyheter

Listerseminaret

Published on: 11. september 2013

2. september arrangerte Listerrådet seminaret Balansetjenester og fornybar kraft - trusler og muligheter for verdiskaping i Lister. 

Listerseminaret

Seminaret samlet flere regionale og nasjonale aktører for å diskutere balansetjenester i lys av regional utvikling og tverrfaglig innsats.
CEDREN har deltatt som rådgivende til seminaret og bidro med to foredrag på programmet:

Audun Ruud presenterte resultater fra forstudiet til HydroBalance med utgangspunkt i spørsmålet «Er ideen om Norge som grønt batteri legitim?». CEDRENs nye prosjekt HydroBalance er oppstartsfasen og prosjektleder Michael Belsnes snakket om «teknologiske og miljømessige utfordringer og muligheter ved balansekraft». Listerrådet inngår som samarbeidspartner i prosjektet, og Belsnes utfordret blant annet kommunene i Lister til å komme med innspill til spørsmål og tema som prosjektet skal fokusere på.

I tillegg var det foredrag fra Sira Kvina v/Gaute Tjørhom, Energi Norge v/Lene Mostue og regionale politikere. I paneldiskusjonen deltok bla. CEDRENs styreleder, Jan Alne fra Statkraft og Lars Audun Fodstad fra Statkraft/Sirdal kommune.

 


Print

Nyhetsarkiv

Archive