HydroBalance news

This page contains news stories that are relevant for the HydroBalance project. For a complete list of all CEDREN news go to news.

 

This is how Norway can become Europe’s battery

13.08.2018
A new roadmap shows how Norway can function as Europe’s blue-green battery, using the flexibility of the Norwegian hydropower system for large-scale balancing and energy storage.
Les mer..

CEDREN delte kunnskap om balansekraft, kabler og effektkjøring

16.03.2018
Tirsdag arrangerte CEDREN et seminar for å prøve å oppklare noen misforståelser i debatten om effektkjøring og balansekraft. Les mer og last ned presentasjonene her.
Les mer..

Australia ser mot norsk forskning

09.10.2017
Denne uka var en representant fra Hydro Tasmania på besøk hos CEDREN og HydroCen, for å lære om hvordan vannkraft kan brukes til balansekraft og fleksibilitet i energisystemet.
Les mer..

Presentasjoner fra HydroBalance sitt avslutningsseminar

21.09.2017
Forrige uke gikk HydroBalance sitt avslutningsseminar av stabelen. Her er alle presentasjonene samlet.
Les mer..

Kabler gir vinn-vinn

22.08.2017
Er strømkabler til utlandet en god eller dårlig idé?  Atle Harby, seniorforsker ved SINTEF Energ i og Magnus Korpås, professor ved NTNU elkraftteknikk svarer i dette innlegget i Dagens næringsliv  Helge Aasen, admini...
Les mer..

Ny ProdRisk-programvare tilgjengelig for brukerpartnerne i CEDREN som også har ProdRisk

02.03.2017
Flermarkedstilpasning i ProdRisk er en ny metode for å analysere inntekt og drift fra vannkraft, når det finnes flere typer kraftmarkeder. Forskerne har nå utviklet en prototyp som er tilgjengelig for brukerpartnerne i ...
Les mer..

Går det an å produsere lønnsom vannkraft og samtidig ta hensyn til naturen?

16.02.2017
Ja, det er mulig. Med god miljødesign er det mulig å finne løsninger som er gode både for miljøet og for kraftproduksjon.
Les mer..

Policy brief fra CEDREN om potensialet for norsk fleksibel vannkraft når det europeiske strømmarkedet endrer seg

24.11.2016
Forskerne i CEDREN-prosjektet HydroBalance har analysert potensialet til norsk fleksibel vannkraft i et europeisk elsktrisitetsmarked i endring. Funnene er oppsummert i HydroBalance Policy Brief 3, 2016.
Les mer..

Policy brief fra CEDREN om fleksibel energiproduksjon og lagring

09.11.2016
Forskerne i CEDREN-prosjektet HydroBalance har analysert ikke-tekniske drivere og barrierer for å bruke norsk vannkraft til å balansere tilbud og etterspørsel av fornybar energi i Europa, og kostnader ved fleksibel ener...
Les mer..

Hva kan Europa tjene på å bruke Norge som grønt batteri?

10.02.2016
Det er lønnsomt for Europa å bruke norsk vannkraft for å balansere vind- og solkraft i Europa, viser tysk studie i samarbeid med CEDREN. Resultatene skal nå brukes for å se på lønnsomheten for norske kraftprodusenter. ...
Les mer..

Page 1 of 2First   Previous   [1]  2  Next   Last